Gulvafhøvling udføres professionelt af Byens Gulve

Gulvafhøvling  er, modsat en gulvafslibning, den ultimative og grove gulvbearbejdnings metode. Denne behandling udføres på alle med trægulve der har:

Byens-gulve.dk tilbyder gulvafhøvling af trægulve
Gulvafhøvling
  • Fernis
  • Fuldmaling
  • Skævheder
  • Niveauforskelle
  • Tæpperester
  • Limrester

En gulvafhøvling udføres når en gulvafslibning ikke er nok, det vil sige når overfladebehandlingen ikke umiddelbart kan fjernes med sandpapir eller trægulvets beskaffenhed er af en sådan karakter, at man må dybt ned i træet for at få det forventede resultat.

Få et nyt trægulv med gulvafhøvling

Igennem mange tusinde år har naturen skabt smukke gulve til både slot og hytte. Nutidens trægulve er naturligvis bedre i konstruktionen end datidens, men følelsen af at have træ under fødderne er den samme nu som da. Træ er et levende, varmt og indbydende materiale. Det er formbart og robust. Ikke to træer er ens, og således er heller ikke to trægulve ens. Hvert gulv har sit individuelle præg sat af på træårenes spil om mønstre, og gulvet bliver som oftest blot smukkere, efterhånden som det bruges, og årene går.

Men et trægulv skal også have en gulvafslibning eller gulvafhøvling, hvad enten det er slidt eller blevet ujævnt ved brug af for megen olie i gennem tiderne. Det er her vi som fagfolk kommer ind i billedet. Vi har mange års erfaring med trægulve og gulvafhøvling, så kontakt os i stedet for ødelægge et fint gulv ved gør-det-selv-arbejde.

Gulvafhøvling frarådes uøvede

Ved renovering af gamle trægulve er GØR DET SELV meget populært, men kunden får sjælent det resultat de ønsker og spare faktisk ikke ret meget. Udlejnings-maskiner støver meget og medfører et langt størrer rengøringsarbejde efterfølgende. Ofte er de gulvafslibningsmaskiner som man lejer i farvehandlere og byggemarkeder behæftet med fejl og har en skæv valse. Når valsen er skæv kan man ikke afhøvle et trægulv med et tilfredsstillende resultat. Du kan få mere information om udlejningsmaskiner her på www.byens-gulve.dk

Kan jeg selv udføre gulvafhøvling?

Som udgangspunkt fraråder vi næsten altid at gøre det selv, gulvbehandling er et meget specielt fag. Det er ikke så nemt som at male en væg, hvad de fleste kan finde ud af. Gulvafhøvling med perfekt resultat er absolut kun for professionelle og vi fraråder som udgangspunkt GDS. Gør-det-selv maskiner som kan lejes i farvehandler og byggemarkeder bærer oftest præg af, at en række ukyndige mennesker har brugt dem, med det resultat, at maskinellet ikke fungerer korrekt eller at valsen er skæv. Såfremt dette er tilfældet, kan selv verdens bedste gulvmand ikke lave dit gulv.

Hvornår udføres gulvafhøvling?

Gulvafhøvling udført af byens-gulve.dk nyafhøvlet trægulve
Nyafhøvlet trægulv

Det er et godt spørgsmål, fordi man sondrer imellem gulvafslibning og gulvafhøvling! Hvor gulvafslibning er til den lette omgang, hvor en gulvafhøvling er til den hårde omgang. Ved en gulvafslibning fjernes overfladebehandlingen og nogle ganske få my af en milimeter af selve træet. Hvorimod en gulvafhøvling fjerner 2 – 4 mm af selve træet. Denne behandling udføres derfor kun i ekstreme tilfælde, hvor gulvet har en fernis overflade, bølger og buer, har dybe ridser og hakker, er skamferet eller en dårlig beskaffenhed.

Kravet til gulvtykkelsen ved gulvafhøvling!

Vurderingen af om tykkelsen af trægulvet er god nok, afhænger naturligvis af, om det i det hele taget kræver en gulvafhøvling, eller om man kan nøjes med en gulvafslibning. Ved en gulvafhøvling er kravet til gulvtykkelsen stor, og her bør man alliere sig med Byens-gulve.dk

Få et konsulentbesøg!

Få besøg af vores iderige gulvmand allerede i dag, så vi kan finde den rette løsning for dig! En god ide behøver ikke at være dyr. Vi tager telefonen alle dage, også gerne aften og weekend.