Gulvrenovering i Odense der gør trægulve smukke

Odense er byen med mange trægulve. Gamle gulve som oftest har mange hundrede år på bagen. At være gulvsliber i Odense betyder at der er masser af gulvarbejde at tage fat på. For mange trægulve har ikke været afslebet eller afhøvlet i mange år. Trægulve der har ridser, hakker eller som måske har været dækket under et tæppe. Mange væg-til-væg tæpper er fuldlimede på trægulvet, hvilket betyder at limen skal fjernes. Afhængig af limens konsistens og beskaffenhed kan den fjernes med en afslibning eller en afhøvling.

NOTE: En gulvafslibning foretages med sandpapir og limen sætter sig ofte fast i papiret, hvorved der er en ekstra proces samt at der benyttes ekstra sandpapir.

Plankegulve i Odensemiddelfart gulvafslibning

Afslibning af trægulve i Odense udføres til fast lav pris og med kort ventetid, hvilket gælder uanset om det er parket eller plankegulve. Plankegulve der også kaldes bræddegulve som består af massivt træ og brædder der er lagt ved siden af hinanden og derved skaber et såkaldt plankegulv. Disse er skubbet ind i hinanden ved en fer og not anordning og sømmet fast på et undergulv af strøer.

Afslibning af parketgulve

Et parketgulv derimod, findes i forskellige varianter hvor af vi nok alle kender sildebensparket. Det er små parketstave som lægges ved siden af hinanden og dermed skaber en hel gulvflade. Som oftest limes de direkte på gulvet eller sættes sammen som gulvbrædder, der lægges på samme vis som et plankegulv. Parketgulve findes blandt andet som sildeben men også i mange andre mønstre.

“Enkelte steder i Odense ses Kongeparket og Rudeparket som er en pendent til Sildebensparket.”

Lamelgulve og laminat

Lamelgulve er en forholdsvis ny gulvtype som er bygget op af flere lag træ. Her er der der en mindre god kvalitets træ i bunden, spånplade i midten samt en ædeltræsfinér på toppen. Disse 3 stykker træ limes sammen og lige som et almindeligt gulvbræt. Med forskellige typer klik-systemer (anhængig af producenten) kan disse lægges som et flydende gulv og klikkes sammen. Lamelgulve har typisk en meget tynd finér på toppen og kan derfor kun afslibes et begrænset antal gange, hvilket er den store ulempe for denne gulvtype. Lamelgulve er også en, forholdsvis, billig løsning, hvorfor dette er en del af gulvets karakter og værdi. Derudover findes der de såkaldte ‘laminatgulve’, der er bygget op af træ men har en plastik overflade og derfor ikke kategoriseret som trægulve.

Trægulve i Odense

Træ og trægulve bearbejdes i Odense og på hele Fyn. Vi udfører gulvarbejde alle de steder hvor der er trægulve at bearbejde, herunder i Fåborg, Svendborg, Nyborg og Middelfart. Vores gulvservice er med til at gøre Fyn fin og det er også vores helt klare mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.