Olie og oliebehandling af trægulve gør underværker

Olie og oliebehandlede trægulve er en fornøjelse at have i sin bolig. Det unikke og smukke som gulvolie frembringer i træet fås ikke ved andre gulvbehandlingen. Det kan helt klart anbefales med olie og oliebehandling hvor trægulvene virkelig skal komme til sin rette med det naturlige og smukke lød.

“Gulvolie fremhæver træets naturlige egenskaber hvor åretegninger og strukturer virkelig kommer til sin rette “

Få inspiration og information til dit oliebehandlede trægulv her hos os, samt vejledning i rengøring, pleje samt vedligeholdelse.

Trægulve med olie er lette at vedligholde

Olie og oliebehandling af trægulve, herunder plankegulve og parketgulve
Oliebehandling af mørkt trægulv

Et oliebehandlet trægulv er let at plet vedligeholde, dog er det sværere med de hvidpigmenterede olier, hvor reparationer vil kunne give en overgang og blive tydelig. Hvis du behandler et trægulv i en blød træsort – fx fyr, gran vil det være muligt at få trykmærker efter høje hæle, stoleben og lignende, til forskel fra de hårde træsorter som er slidstærke og hvor trykmærker, ridser og hakker ikke ses så tydeligt. Men også hvor du vil give hele gulvet olie, er det ret enkelt. Oliebehandling får trægulvets overflade til at virke blødt og behageligt. sandpapir, før de får en ny olie påført.

Skal man vælge lak- eller olie og oliebehandling

Ulempen er, at en oliebehandling ikke øger gulvet slidstyrke som en gulvlak gør. Oliebehandlede trægulve er flotte og lette at vedligeholde og rengøre med en sæbe som er beregnet til oliebehandlede trægulve.

En naturlig overflade med gulvolie

Oliebehandling synliggøre træets glød samt åretegninger og giver en naturlig patina som nærmest er honningfarvet. Hvilket gør man skal behandle et gulv, som er behandlet med en træolie oftere. Gulve, som er behandlet med en vandbaseret olie, skal slibes matte med f.eks. Olie findes både i sin naturlige farve og hvid, hvor den hvidpigmenterede olie skal kun benyttes til at fremhæve de lyse træarter – og ikke mørkt træ. Kommer der mærker eller ridser, er det nemt at slibe dem væk, eller genbehandle med olie.